Yaralı Köpek Şırnak Belediyesi Zabıta Ekiplerince Kontrol Altına Alınarak Tedavi Edildi

Yaralanan köpek, Şırnak Belediyesi Zabıta ekiplerinin duyarlılıkları sonucu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veteriner ekipleri tarafından tedavi edildi.

Yaralı köpeği fark eden vatandaşlar durumu Zabıta ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen zabıta ekiplerince alınan yaralı köpek, zaman kaybettirilmeden durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veteriner ekiplerine bildirerek, olay yerinde ilk müdahale yapılıp, tedavisinin daha kapsamlı yapılabilmesi için korunaklı bir alana taşıdı. Yaralanma nedeni tam olarak tespit edilemeyen köpeğin tedavisine burada devam eden veteriner hekimler, ilk etapta köpeğe ağrı kesici iğne vurarak, yaralarını pansuman etti. Veterinerlerin müdahalesi sonucu tedaviye hızlı bir şekilde cevap veren köpek, yavaş yavaş ayaklanarak yürümeye başlarken, Veteriner hekimler tarafından önlem amaçlı çeşitli aşılar da yapıldı.

Yapılan tedavi ile ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veterineri Durmuş Köküs; “İhbarı aldıktan sonra Zabıta arkadaşlarla birlikte olay yerine intikal ettik. Olay yerindeki ilk incelemelerden sonra hayvanımızı korunaklı yere getirdik. Korunaklı bölgeye getirdikten sonra ilaç temini yaparak hemen tedavisine başladık. Şu anda hayvanımızın durumu iyi. Yaralarını temizledik. Gün geçtikçe de iyiye gideceğini umuyoruz. Ellimizden geldiği kadar tedavisini sağladık. Bundan sonraki tedavileri zamana yayacağız ve hayvanımızı iyileştireceğiz. Olayın nasıl olduğunu kimse görmediği için geniş çaplı bir tedaviye başladık. Tedavi biraz uzun sürecek. Köpek yorgun bir durumda. Yaraları geniş. Ve eski yaraları da mevcut. Elimizden geldiğince iyileşmesi için destek olacağız” dedi.

İlk tedavisi tamamlanan köpek, daha sonra korunaklı alan olan Şırnak Belediyesi Mezbahane bahçesine bırakılıp, iyileşinceye kadar tedavisine burada devam edilecek.