Başkan Bedirhanoğlu, Şırnak’ta Kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliklerine Katıldı

Şırnak’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Şırnak’ta kutlandı. Şırnak Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı’na, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın çelenk sunması ile başladı. Şırnak Valiliği bahçesindeki törene, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, müdür yardımcıları, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program Şırnak Şehit Ahmet Kara İmam Hatip Lisesi’ndeki konferans salonunda devam etti.
Okulda düzenlenen programa, Şırnak Valimiz Mehmet Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, “Milletin mekteplerinin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugünler öğretmenin ve öğretmenlik mesleğin önemi tazeler. Her mesleğin ayrı bir önemi ve ayrı bir değeri vardır. Şüphesiz her meslek gereklidir, hiçbir meslek küçümsenmemelidir. Ama öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin özünde insan yetiştirme olusu olduğu için apayrı bir öne arz etmektedir. İlk peygamber olan Hz. Adem aynı zamanda il öğretmendir. Bütün peygamberler insanlığı etmişler, terbiye etmişler. 2 cihan saadetini temin etmeye çalışmışlar. Son peygamber Hz. Muhammed’de “Ben ancak mualim olarak gönderildim” diyerek bu mesleği onure etmişlerdir. Allah’tan korkan dürüst, namuslu, çalışkan bir mualim peygamberin meslektaşıdır. Bu paye hiçbir mesleğe verilmemiştir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde; “Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ( bilim, kültür) ordusudur. Hz. Ali, öğretmenliğin değeri vurgulamak için “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” dememiş midir? Öğretmenlik mesleğinin üzerine ciltler dolusu kitaplar yazılabilir. Milletlerin ruh ve karekterini şekillendirmede etkin rol oynayan öğretmenlerin bu işlevlerini yerine getirebilmesinde onların üretkenliğinin önemli bir etkisi vardır. Bu işlevini layıkıyla yerine getiren öğretmenler için, “bütün bir toplum onların eseridir” denilebilir. Öğretmenler, gerekli bilginin kazanılması kolaylaştıran, gerekli ortamları hazırlayan bir rol benimsemek durumundadır. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de öğretmenin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir yapıda olması gerekmektedir. Öğretmenlerimizin tüm dünya ülkeleri ile her alanda rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirilmesi konusunda üzerine düşen önemli görevleri vardır. Öğretmenlerin sağlıklı, huzurlu, donanımlı ve teknolojik gelişmelerle uyumlu olmaları, bilgi çağının gereklerine uygun öğrenciler yetiştirmeleri, mesleğini severek yapmaları bu hedeflere ulaşmayı hızlandıracaktır. “bu dünyadan gidenin ya bir eseri vardır ya da bir semeri!” şeklinde bir atasözü vardır ya; öğretmenlerin eseri de kendisi, ailesi, milleti hatta dünya insanlığı için faydalı işler yapan öğrencileridir. İyi bir öğrenci, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir iş adamı iyi bir memur, iyi bir esnaf, iyi bir işçi ve en önemlisi Yüce Yaradana iyi bir kul olmayı öğretmek, öğretmenlerin guru duyacakları eserlerdir. Her öğretmenin emekliliğe ayrıldığında yetiştirdiği bir öğrencisine öğretmenlik bayrağını devretmesinden güzel bir duygu olamaz. Bir ülke de eğitim ve öğretime gösterilen özen, kurumlara ayrılan bütçe, çalışanların özlük hakları ne kadar iyi olursa o ülkede dünya ölçeğinde bir eğitim ve öğretimin gerçekleşmesi mümkün olur” dedi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş da, “öğretmenlerimizi, öğretmenliği kelimelerle ifade edebilmek, yeteri düzeyde ifade edebilmek oldukça zor bir iştir. Ayrıca zor bir coğrafyada, zor bir alanda çalışıyoruz. Bunun ekstra zorlukları var. Allah bizleri ve sizleri üzerimize aldığımız bu görevleri hakkıyla yerine getirmeyi nasip etsin. Allah bizlere şu memleketin çocuklarını hakkıyla yetiştirmiş olanrı, ülkesine, milletine, anasına, babasına, insanlığa hizmet eden birer insan olarak yetiştirmeyi hepimize nasip etsin” dedi.
Daha sonra çeşitli okullarda öğrenim gören öğrenciler tarafından şiirler okundu. Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan müzik grubu tarafından Müzik dinletisi yapıldı. Programda okullar arasında yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında birincilere Vali Mehmet Aktaş, ikincilere Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, üçüncülere de Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu tarafından ödülleri verildi.

Okullar Dolaşılarak Öğretmenlere Çiçek Verildi

Yine 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında kent merkezinde eğitim öğretim veren okullardaki öğretmenlerimize, Belediye Başkanlığımızca hazırlanan karanfiller dağıtıldı.