Şırnak Yeni Haliyle Göz Kamaştırıyor

Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu ile birlikte Şırnak, yapılan hizmetler ve hayata geçirilen projelerle kabuk değiştirirken, vatandaşlarımız yıllardır mahrum kaldığı hizmetlere ilk defa kavuştu.

Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu ile birlikte kentte başlayan değişim dönüşüm, şehre kazandırılan yeşil alan, parklar ve sosyal donatı projeleriyle ivme kazandı. Kent estetiği alanında hayata geçirilen projeler ve tamamlanan peyzaj çalışmalarıyla birlikte adeta yeni bir kimliğe kavuşan şehir merkezi; Belediyemiz Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğünce, kısa süre önce Şehit Mehmet Esin Caddesinde yapımına start verilen “Dikey Bahçe” projesi tamamlandı.  Türkiye genelinde çok az örneğinin bulunduğu projenin şehrimizde uygulanarak tamamlanması, kent estetiğine muazzam bir görüntü kazandırırken, proje gece ve gündüz görüntüsüyle göze görsel bir şölen sunuyor. Şehrin sosyal ve kültürel kimliğinin farklı ögelerle işlendiği proje, aynı zamanda bölgenin iklimine uygun bitki ve çiçeklerle donatılarak şehre botanik bir bahçe havası katıyor.

Tamamlanan Dikey Bahçe projesini inceleyen Başkan Bedirhanoğlu, projenin mimarlarını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Görev süresince yapılan hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, yaptığı açıklamada, “2016 yılında Şırnak merkezde terör örgütünün çukur ve barikat olayları nedeniyle maalesef kentin büyük bir bölümünde büyük bir hasar oluşmuştu. Şehirde yaklaşık %65-70 oranında bir yıkım söz konusuydu. Görevi devraldığımızda, şehrin gerçekten alt yapısından üst yapısına kadar harabe bir şehir olduğunu gördük. Hızlı bir dönüşüm hamlesine başladık. Öncelikle şehrin içme suyunu altyapısını, kanalizasyon alt yapısını ve elektrik alt yapısını büyük bir oranda tamamladık. Yine Bu çerçevede alt altyapı işlemleri yapılırken, Şırnak İçinde uzun zaman gündem maddesi olan ve umutla beklenen doğalgaz çalışmalarını da belli bir aşamaya kadar getirdik ve şu anda Şırnak’ın bir kısmına doğalgaz vermeye başladık” dedi.

Aynı zamanda toplu konut çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Başkan Bedirhanoğlu, “Önümüzdeki Çok yakın bir süreçte konutların bir kısmını da vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Önceki yıl çalışmalarımızın büyük kısmı altyapı çalışmalarını oluşturuyordu ve bu hedefimizi bir sene gibi kısa bir sürede bitirdik. Bu seneki hedeflerimiz ise sosyal çalışmalar ve kent estetiğinin ilerletilmesine dönük hizmetler üretmekti. Bu çerçevede şehrin ana arterlerinden biri olan bu caddemizde, Türkiye’de uygulanması az olan, Şırnakımızın sembolleri olan; kömür ve Hz. Nuh’un Gemisinin motiflerinin işlendiği güzel bir Dikey bahçe uygulaması başlattık. Şu an uyguladığımız projenin maliyeti Yaklaşık 3 milyon TL civarında. Bu proje yaklaşık 350 metre alana kuruldu kentinde havasını değiştiren güzel bir proje oldu. Kentimizin büyük bir ihtiyacı olan kent meydanının da geçen hafta startını verdik. Şehrimizin tam göbeğinde Cumhuriyet Meydanımızın bulunduğu yerde 11 dönümlük bir kent meydanı çalışmaları da geçen hafta itibarıyla başladı. Orada da Şırnak’ın sembolleri olan kasırlardan oluşan güzel bir kent meydanını yaparak, İnşallah kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine Gündoğdu Mahallemizde 6.5 dönüme yakın bir alanda DİKA ile beraber Kent Park çalışmasını tamamlamak üzereyiz.  O da yüzde eli oranında tamamlanmış oldu. Bu sene içerisinde Şırnaklıların özlem duyduğu projelerin büyük bir kısmını tamamlayıp, 2018 yılını çok daha modern ve yenilenmiş bir Şırnak’la bitirmiş olacağız. 25 aylık Belediye Başkanlığı dönemimizde total bir rakam veremeyiz ama konut çalışmaları, belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar, diğer kamu kurumlarından aldığımız desteklerle yaklaşık bir buçuk milyarın üzerinde bir yatırım gerçekleşti” dedi.

Başkan Bedirhanoğlu açıklamalarının devamında, Şırnak’ın kaderini yapacakları yeni projelerle değiştirmeye devam edeceklerini söyledi.