“Sıfır Atık Projesi” Şırnak’ta Başladı

“Sıfır Atık Projesi” Şırnak’ta başladı.

İsrafın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini amaçlayan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin  himayesinde başlatılan ‘Sıfır atık Projesi’ Şırnak’ta uygulanmaya başladı.

İsrafın önlenmesi ve oluşan atıkların azaltılması kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye Başkanlığımızın ortak yürüttüğü projeyle, Belediyemiz hizmet binası başta olmak üzere merkezde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda uygulanmaya konuldu.  Sıfır atık uygulamalarının daha geniş kitlelere hitap etmesi için Belediye Başkanlığımızca, başta devlet kurumları olmak üzere şehrin işlek noktalarına, plastik, cam, kağıt ve metallerin ayrı ayrı konulduğu “Sıfır Atık” ambalaj kutuları yerleştirildi.

Şırnak’ta uygulanmaya konulan “Sıfır Atık Projesi” ile, atıkların kontrol altına alınarak  gelecek nesillere  daha temiz ve gelişmiş bir ülke ile yaşanabilir bir dünyanın bırakılması amaçlanıyor.