Şehir Merkezindeki Hayvan Barınakları Tek Tek Kaldırılıyor

Daha temiz bir Şırnak için kolları sıvayan Belediye Başkanlığımız, şehir merkezinde kaçak olarak kurulan ve görsel açıdan şehir estetiğini bozan hayvan barınakları, Zabıta Ekiplerince tek tek tespit edilerek yıkımı gerçekleştiriliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve çeşitli haşerelerin üreme alanına dönüşerek çevreye kötü koku salan hayvan barınakları, vatandaşların talepleri üzerine kaldırılıyor. Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve kent estetiğini bozan hayvan barınaklarının kaldırılması için çalışma başlatan Belediyemiz Zabıta Ekipleri, daha önce şehrin tüm mahallelerinde tespit ettikleri barınakları gerekli yasal uyarıların ardından bir bir yıkmaya başladı. Hayvan Barınaklarının yıkılması ile birlikte, kent merkezinde yetiştirilen hayvanlar da şehir dışına çıkarıldı. Yıkım işleminin tamamlandığı noktalar Belediyemiz Veteriner İşleri Ekiplerince de geniş kapsamlı bir şekilde ilaçlanıyor.

Tüm mahallelerimizde kaçak olarak kurulan hayvan barınaklarının yıkımı tamamlandıktan sonra, yaz aylarında ortaya çıkan sinek ve haşerelerin önüne geçileceği gibi vatandaşlarımızı rahatsız eden kötü koku ve buna bağlı olarak olası bulaşıcı hastalıkların da önüne geçilmiş olacak.

Şehir merkezinde hayvan barınaklarının kaldırılması çalışması Zabıta Ekipleri eşliğinde devam ediyor.