BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MEHMET YARKA, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ PAYLAŞTI

Değerli Hemşerilerim…

Bir güzel Ramazan Ayını daha geride bırakarak, tüm halkımızla birlikte Bayramı karşılamanın mutluluğuna kavuştuk. Ramazan Ayı boyunca halkımızla birlikte kurduğumuz bağ, bir büyük paylaşım ve huzur iklimine dönüştü. On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayının içinde barındırdığı manevi yoğunluk ve kalplerimize nakşettiği bir olma hissiyatıyla halkımızla daha da yakınlaştık. Öyle ki uzun yıllardır çeşitli bahanelerle unutturulmaya çalışılan ve bizi bir arada tutan değerlerin istismarı sonucunda nifak mühendisliği ile halkımız ve milletimiz arasına örülmeye çalışılan şer duvarlarına müsaade etmeyerek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdi, bizi birbirimize kenetledi.

Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana gerek sahada olsun, gerekse de çeşitli organizasyonlar hasebiyle sürekli halkımızın arasında olduk. Her buluşmada da halkımızın yoğun ilgisi ve sıcak karşılamasına mazhar olduk. Hemşerilerimin bu süre zarfında göstermiş olduğu ilgi alaka bizim için yönlendirici oldu; gelecekte yapacaklarımız için ise bize güç ve cesaret verdi.

Değerli hemşerilerim, bayramlar tarih boyunca bu kadim topraklarda küskünlüklerin sulhla sonuçlandırdığı, paylaşımları çoğalttığı ve herkesin ortak bir noktada birleştiğinin idrak edildiği günler olmuştur. Bizde tarihin ve atalarımızın bize devrettiği mirasa anlam katarak, Ramazan Ayı boyunca halkımızla buluştuk, çat kapı ziyaretlerle de evlerinize misafir olduk, birlikte aynı sofraları paylaştık. Tüm bu güzellikleri hep birlikte yaşarken, Ramazan Ayı aynı zamanda yıllardır perdelenen ve bizi biz yapan değerlerinde tekrardan açığa çıkmasına vesile oldu. Birlikte yudumladığımız çayda, aynı bardaktan içtiğimiz şerbette ve büyüklerimizin miras bıraktığı kelamları konuştuğumuz hemşeri sofralarında ne çok özlemlerimiz olduğunu hatırladık. Anlatılanlar hep tanıdık, bizden bir parça ve aslında hepimizdik.

Ramazan Ayı boyunca, bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Güzel şehrimizin yeniden ayağa kaldırılması ve bizlerin daha huzurlu ve mutlu günleri karşılaması için bizde tüm gayretimizle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, herkese sağlık, sıhhat ve esenlik diliyorum.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ŞIRNAK’TA COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Şırnak’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Valilik Bahçesinde Çelenk Sunma Töreniyle başlayan etkinlikler daha sonra Şehir Stadında protokol üyelerinin ve halkın katılımıyla devam etti.

Şehir Stadında düzenlenen programa; Şırnak Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ´ın yanı sıra, 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Sayın Halil SOYSAL, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet YARKA, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mehmet YILMAZ, Ağır Ceza Reisi Sayın Fevzi DEMİREL, Vali Yardımcıları, Kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından çeşitli okullarda öğrenim gören gençlerimiz tarafından sergilenen gösteri ve etkinliklerle devam etti.

Programda son olarak okullar arasında yapılan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında ile spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Program ödül töreninin ardından sona erdi.

BAŞKAN YARKA, ENGELLİLER HAFTASI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ PAYLAŞTI

Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma kazandırılması, zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Engelli vatandaşların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma konusunda, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarının koşulları oluşturulursa, toplumsal bütünlüğümüzü sağlamış oluruz. Unutulmamalı ki hepimiz birer engelli adayıyız.

Bu düşüncelerle, engelli vatandaşlarımız için yapılan dayanışma etkinliklerinin toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

ŞEHRİN DÖRT YÖNDEN GENİŞLETİLMESİ PROJESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet YARKA, Ankara dönüşü ayağının tozu ile Şırnak için hayati önem arz eden şehrin Kuzey-Güney ve Doğu-Batı yönünde genişletilmesi imar projesi için, proje uygulama alanlarında incelemelerde bulundu.

Çağdaş şehirleşme anlayışına uygun olarak sadece fiziki görünüme bağlı kalmayarak, şehrin daha modern ve yaşanabilir bir kimliğe kavuşturulması yönünde yoğun bir çalışma mesaisi başlatan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet YARKA, Ankara dönüşü kolları sıvayarak sahaya indi. Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sayın Hidayet UYSAL ve beraberindeki uzman heyetle birlikte saha çalışmasına çıkan Başkan YARKA, şehrin dört yönden genişletilmesi için proje uygulama alanlarında incelemelerde bulundu. Uzman heyetle birlikte alanda incelemeler yapan Başkan YARKA, proje çalışmalarına ilişkin uzman heyetten bilgi aldı.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Şırnak ilimizin modern bir görünüme kavuşacağını söyleyen Başkan YARKA, “Halkımıza söz verdiğimiz gibi şehrimizin kaderini değiştirecek olan ilk projemizin çalışmalarına başladık. Ankara’dan gelen uzman heyetimizin kontrolü ve gözetiminde saha incelemelerimizin startını bugün itibariyle verdik. Şehir genişletme imar projemizin saha çalışması tamamlandıktan sonra Allah’ın izni ile hemşerilerimin yıllardan beri özlemini çektiği modern, çağdaş ve çocuk seslerinin yankılandığı görkemli bir şehri inşa etmiş olacağız” dedi.

Continue reading

T.C. ŞIRNAK BELEDİYESİ. Tüm Hakları Saklıdır.