Eski Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, İlimizi Ziyaret Etti

Eski Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Eşi Sayın Sare Davutoğlu, Şırnak’ta İlim Yayma Cemiyeti tarafından “Duruş Konuşmaları, Bilgi, Bilinç ve Ahlak” konulu konferansa katıldı. Şırnak Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Konferansa, Şırnak Valimiz Sayın Mehmet Aktaş, Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin Erkan ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşan Sayın Davutoğlu, “Sizler Şırnak Üniversitesinde ders çalışırken, çok kıymetli hocalarımızdan bir şeyler öğrenirken, Cudi’ye doğru bakın. Hz. Nuh’tan dolayı insanlığın bütün sorumluluğunu ve bütün yükünü omuzlarınızda hissediyormuşçasına Cudi Dağı’yla sohbet edin. Mekanlar dahi ne kadar önemli olduğunu anlayın. Bir gün bu ülkenin önemli kademelerinde görev alan sizler, bu üniversiteden mezun olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız” dedi.

Sayın Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmez. Aramıza düşmanlık tohumu ekmeye kimsenin gücü yetmez Allah’ın izniyle. Her zaman söylediğim gibi ben Alparslan’ın ordusunda bir Kürt, Selahattin’in ordusunda bir Türk olmak isterdim. 15 Temmuz gecesi bu hain çete; bütün bir millete, ülkeye, devlete karşı olabilecek en büyük insanlık suçlarından birini işlemeye kalkıştığı zaman bir taraftan televizyonlarda direniş çağrısında bulunurken, bir taraftan uluslararası televizyonlarda bağıran “Türkiye’de darbe oldu” diye çığırtkanlıklar yapanlara cevap vermeye çalışırken, biraz üzerinde düşündüm. Bu gençlere yani sokağa çıkan ve tanklara karşı direnen gençlere karşı bir borcumuz var; şehit olanlara, gazi olanlara. Onlarla bir hasbihal etmek istedim. Ama yine bu ülkenin çocukları olmakla birlikte devşirdikleri yerlerde son derece yanlış bilgiyi sapkın bilgi anlayışı çerçevesinde kendi halkına karşı en zalim yöntemi kullanan, kullanılmasına sebep olan bu nifaklara karşı gençlerimizin bir daha böyle tuzaklara düşmemesi için bir çaba göstermek lazım, diye düşündüm.” dedi.

Konferansın ardından şehir ziyaretine çıkan Eski Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, şehir gezisi kapsamında Belediyemiz Kadın ve Gençlik Merkezini ziyaret etti. Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu ile birlikte bir süre gençlik merkezini dolaşan Sayın Davutoğlu, burada gençlerle bir araya gelerek, eğitimin ülkelerin geleceğindeki önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, Sayın Davutoğlu, “Duruş: Gençlerle Yüz Yüze” kitabını da imzalattı.

Belediyemiz Kadın ve Gençlik Merkezindeki ziyaretlerini tamamlayan Sayın Davutoğlu, daha sonra Şırnak’ta ki sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelmek üzere Şehri Nuh Oteline geçti. Burada Sayın Davutoğlu’na, Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu tarafından, Şırnak yöresinin önemli kültürel değerlerinden biri olan ŞAL-ŞEPİK kuması takdim edildi.