“Biz Anadoluyuz Projesi” Kapsamında 100 Öğrenci İstanbul’a Gönderildi

İçişleri Bakanlığı tarafından milli birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla yürütülen ve 15 yaş altı çocuklarımızın karşılıklı olarak doğu ve batı illerimiz arasında ziyaretini içeren “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Belediye Başkanlığımızın da destekleriyle, 100 öğrenci İstanbul’a gönderildi.
Proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 21 ilimizde şehit ve gazi yakını, terör mağduru ve dezavantajlı bölgelerde eğitim gören çocuklarımıza, ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması, iller arası kardeşlik köprüsü kurmak, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin artırılması ve gelecek nesillerimize aktarılması, çocuklarımızın terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanmaktadır.

10-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında geziye götürülecek olan 100 öğrenci, öğlen saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplandı. Burada aileleriyle vedalaşan öğrenciler ile öğretmenler Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu tarafından tahsis edilen otobüsler ile Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına uğurlandı.

Uğurlama töreninde, Şırnak Vali Yardımcımız Sayın Adem Ergül de hazır bulunarak, öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.