Belediyemiz,”Engelsiz Yaşam Park Projesiyle”, Kente Yeni Bir Sosyal Alan Kazandırıyor

Belediye Başkanımız Sayın Turan BEDİRHANOĞLU’nun göreve gelmesiyle birlikte, kent merkezine sosyal alan kazandırılmasına yönelik hummalı çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Belediyemiz, vatandaşlarımızın huzur içinde aileleriyle birlikte uğrayabilecekleri ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilmesi için, Atatürk Mahallesinde “Engelsiz Yaşam Park Projesi’nin” yapımına başladı. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere, her yaşta vatandaşımıza hitap edecek olan parkta; çocuklar için oyun grupları, yumuşak malzemeden yapılmış yürüyüş parkuru, halkın spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri egzersiz aletleri, yetişkinler için kafeterya, estetik güzellik katacak olan son derece büyük bir süs havuzu, vatandaşlarımızın dinlenebilmesi için çok sayıda kamelya ve oksijen ihtiyacını karşılamak için yüzlerce kültür bitkisinin yanı sıra süs bitkileri mevcut.

Kentin göbeğinde yapımına başlanan ve yapımında sona yaklaşılan, “Engelsiz Yaşam Park Projesi”; Vatandaşlarımızın özlemini duyduğu sosyal alan ihtiyacını karşılayabileceği gibi, engelli kardeşlerimizin de sosyal hayata daha fazla dahil olabilmesi anlamında Şırnak tarihinde bir ilk olma özelliğine sahip.

“Engelsiz Yaşam Park Projesinin” yapımına süratle devam edilirken, projenin hayata geçmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı.