Belediyemiz, Engelli Meclisini Başkan Bedirhanoğlu’nun Başkanlığında Kurdu

3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla, Belediye Başkanlığımız kendi bünyesinde Engelliler Meclisini kurdu.

Belediye Başkanlığımız tarafından kurulan engeliler meclisi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu Başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Bedirhanoğlu’nun makam odasında gerçekleştirilen toplantıya, engelli vatandaşlarımızın yanı sıra, Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği Başkanı Sayın Hatice Atan, Beyaz Ay Derneği Başkanı Sayın Sabri Özcan, Engelli Meclisi Başkanı Sayın Bişenk Fatma Acar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Bedirhanoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlarla birlikte pasta kesti, talep ve önerilerini dinledi. Toplantıda konuşan Başkan Bedirhanoğlu, Engelli vatandaşların sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde değil, her gün ve her saat aklımızdan çıkarılmaması gerektiğini belirterek,  geçen ay Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, Şırnak Belediyesi Engeliler Meclisi’ni kurduğunu söyledi. Başkan Bedirhanoğlu, “Hala birçok belediyenin oluşturmamış olduğu bir meclis idi. Biz bu uygulamayı Şırnak Belediyesi olarak başlattık. Meclisimizin belli aralıklarla toplanıp, özellikle alt komisyonları ile yapacağı çalışmalarla engelli vatandaşlarımızın talebini alıp, sonuçlanana kadar takibini sağlayacağız. Bu şekilde engelli vatandaşlarımızın yanında ve yakınında olacağız” dedi.

Toplantıda, 3 ay önce bir engelli toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği Başkanı Sayın Hatice Atan,” Bu fikrimizi Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu’yla paylaştık. Bu fikir kendilerinin hoşuna gitti. Engelli Meclisini bugün itibariyle belediye başkanımızın destekleri ile Şırnak Belediyemizin bünyesinde açmış bulunmaktayız.” dedi.

Engeliler adına konuşan Beyaz Ay Derneği Başkanı Sayın Sabri Özcan ise duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantının ardından, Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, engelli vatandaşlarımıza hazırlanan hediye paketlerini takdim edip, toplu fotoğraf çektirdi.