Başkan Bedirhanoğlu; TÜGVA’nın Düzenlediği Konferansa Katılıp, İlim Yayma Cemiyetinin Açılış Kurdelesini Kesti

Başkan Bedirhanoğlu; TÜGVA’nın Düzenlediği Konferansa Katılıp, Ardından İlim Yayma Cemiyetinin Açılış Kurdelesini Kesti

Belediye Başkanlığımızın da destekleriyle Şırnak’ta şubesini açan İlim Yayma Cemiyeti’nin açılış kurdelesini Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu kesti.

Belediyemiz Kadın ve Gençlik Merkezi ek binasında açılan İlim Yayma Cemiyet’nin açılış törenine, Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan, Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, Ak Parti Şırnak İl Yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan açılışın ardından Şırnak Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Bedirhanoğlu, burada bulunan gençlerle bir müddet sohbet etti. Ardından Kadın ve Gençlik merkezinin önemine vurgu yapan Başkan Bedirhanoğlu, “Kadın ve Gençlik Merkezi’ni açmamızdaki amacımız, gençlerimizin vakitlerini öğrenerek geçirmelerini sağlamak. Şuana kadar yaklaşık 500 öğrencinin kayıt yaptırdığı gençlik merkezimizde, Kur-an Kursu, Üniversiteye hazırlık kursları, kütüphane, müzik bölümü, etüt merkezi gibi birçok eğitim faaliyetini aynı anda almalarını sağlayarak, gençlerimizin sosyal aktivitelere katılımlarını sağlıyoruz” dedi.

“Rektör Erkan Çaldı, Başkan Bedirhanoğlu Söyledi”

Kadın ve Gençlik Merkezi’nde sınıfları dolaşan Şırnak Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, gençlik merkezi bünyesinde bulunan kütüphane de kitap okudu. Ardından müzik bölümü sınıfına geçen Sayın Bedirhanoğlu, burada eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Kursiyerlerin isteği üzerine Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Erkan bağlamayı eline alarak “Dostum Dostum” türküsünü çalarken, Başkan Bedirhanoğlu da türküye etti.

“Başkan Bedirhanoğlu’ndan Öğrencilere Tavsiye”

Üniversiteye hazırlık kursunda ders gören öğrencileri de ziyaret eden Başkan Bedirhanoğlu, üniversite sınavı ve geleceklerine yönelik çeşitli tavsiyelerde bulundu.  Öğrencilere bir süreliğine rehberlik eden Başkan Bedirhanoğlu, “Özgüveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Eğer ki özgüveninizi kaybederseniz hiçbir zaman başarılı olamazsınız. Ben çalışıyorum ama başaramıyorum cümlesini hayatınızdan çıkarıp, her seferinde yeniden başlamanız gerekiyor” diyerek, sizlerin sayesinde Şırnak artık terör ile değil, eğitim ve kültürel faaliyetleri ile anılacaktır. Kapılarımız siz değerli kardeşlerimize 24 saat açıktır. Ne zaman neye ihtiyacınız olursa olsun kapımızı çalmaktan çekinmeyin, dedi.