Başkan Bedirhanoğlu, “Guhşegi Turnuvası” Final Maçının Başlama Vuruşunu Yaptı

Belediye Başkanlığımız tarafından düzenlenen “Guhşegi” turnuvası kapsamında, Şırnak ve yöresinin ata sporlarından biri olan ve oyun malzemeleri ile oynama şekli nedeniyle Amerikan beyzboluna benzetilen “Guhşegi” karşılaşmasının finali yapıldı.

Şırnak Şehir Stadyumu’nda Növava ile Sefine oluşturduğu iki takım arasında oynanan Guhşegi final müsabakası Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu’nun sopayla yünden yapılmış topa vurmasıyla başladı. Şırnak ve bölgenin köklü ata sporlarından biri olan “Guhşegi’ye” ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, “Şırnak’ın bir ata sporu olan, yıllardır vatandaşlarımızın oynaya geldiği Guhşegi sporunu geleneksel hale getirmek üzere Şırnak Belediyesi olarak düzenlediğimiz 1. Guhşengi turnuvasının final maçı oynanıyor. Yaklaşık 12 takım bu müsabakalara katıldı. Amacımız Şırnak’ta hem kültürel, hem de sosyal değerlerin unutulmadan nesillerden nesillere aktarılmasını sağlamak, bu minvalde çalışmalarımız devam ediyor. Uzun süre sıkıntılarla, terörle anılan Şırnak bu gün artık ata sporlarıyla, kültürel aktivitelerle ve sporsal faaliyetlerle gündeme geliyor. Temennimiz bu huzur ortamının devam etmesi ve bozulmamasıdır” dedi.