BASIN DUYURUSU

Adeta “Yalan Makinası” haline gelen haber sitesi görünümlü yapılara cevabımızdır.

PKK/KCK terör örgütü ve uzantıları, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle bir süredir uygulamaya koydukları strateji kapsamında, yöneticilerinin teröre bulaşması nedeniyle belediye başkanı görevlendirilen belediyelerin faaliyetlerini kasıtlı ve/veya çarpıtma haberler ile karalamak için haber üretmeye devam etmektedir. Bu durum vatandaşlarımız nezdinde her hangi bir anlam ifade etmemesine rağmen yalan makinası haline gelen bu haber sitesi görünümlü güdümlü yapılar, terör örgütünün bu stratejisinin taşeronluğunu yapmakta, bu tür yalan çarpıtma haberleri kamuoyuna örgütün propagandasını yapmak amacıyla bilinçli olarak servis etmektedirler.

“Kayyım milyonlarca lira harcadığı proje boşa gitti” şeklinde artı gerçek isimli “Yalan Makinası” haline gelen sözde haber sitesindeki yalan/çarpıtma haberin konusu Şırnak Merkez İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatıdır.

Yalan/çarpıtma haberde içme suyu şebekesine 17 milyon TL para harcandığı fakat sistemin çalışmadığı iddiası yer almaktadır. Bahse konu iş kapsamında 85.000 metre polietilen ve düktil boru hattı döşenmiş, 4 adet yeni su deposu, 2 adet terfi merkezi, 50 adet sanat yapısı yapılarak işin %95’lik kısmı tamamlanmıştır. Elektronik otomasyon sistemi tamamlanmış, ev bağlantıları yapılan hatlarda test süreçleri bitmiş ve sistem devreye alınmıştır. Kalan %5 lik imalat tamamlandığında sistem bütünüyle devreye alınmış olacaktır.

Ayrıca, yalan/çarpıtma haberde “Projede boru çaplarının küçültüğü”  şeklindeki iddialar da tamamen asılsızdır.

Şırnak Merkez Kanalizasyon İnşaatı kapsamında 78.000 metre kanalizasyon ve 6.000 metre yağmursuyu hattı döşenmiştir. Fiziki gerçekleşme %100 olup proje fiilen hizmete sunulmuş olup faal haldedir. Yapılan bütün imalatlar ise proje ve teknik şartnamelerinde yer alan kriterlere uygun yapılmış olup kanalizasyon ve yağmursuyu tesisi sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Terör örgütü ve uzantılarının kasıtlı olarak servis ettiği bu tür yalan/çarpıtma haberlere karşı kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına saygı ile duyurulur.