Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık, Çeşitli Temaslarda Bulunmak Üzere İlimizi Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık, çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti. Beraberindeki kalabalık bir heyetle Şırnak’a gelen Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık, Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Valimiz Sayın Mehmet Aktaş ve AK Parti Şırnak İl Başkanı Sayın İbrahim Erkan, AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Sayın Hatice Atan ile birlikte ilk olarak İsmet Paşa Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Yapılan örnek daireyi gezen Başbakan Yardımcısı Işık konutların büyük bir bölümünün Haziran ayı sonuna kadar bitirileceğini söyledi.
TOKİ konutlarında yapılan incelemelerden sonra Belediyemiz tarafından yeniden düzenlenen Sanat Sokağında esnafları ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Işık, vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ziyareti sırasında Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu ve 73 Şırnak Belediye Spor Başkanı Emin Yürek, Başbakan Yardımcısı Işık’a isminin yazılı olduğu takım forması hediye etti.

Belediyemiz tarafından açılan Gençlik Merkezi’ne geçen Başbakan Yardımcısı Sayın Işık, Başkan Bedirhanoğlu ve beraberindekiler, defler eşliğinde söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılarla karşılandı. Gençlik merkezindeki çalışmalar hakkında bilgi alan Başbakan Yardımcısı Işık, Müzik sınıfında öğrencilerle beraber Şarkı söyledi.
Şırnak Belediyesi Gençlik Merkezinde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Işık, “Hz. Nuh’un Şehri bu güzel şehrin insanları hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bize öyle güzel duygular yaşattınız ki hem söylediğiniz Kürtçe şarkı ve türküler hem de söylediğiniz Türkçe türkü ve şarkılar inanın aynı melodi ve aynı heyecanı yarattı” dedi.
Şarkı ve türküleri dinlerken aklıma Mevlana’nın “önemli olan aynı dili konuşmak değil, aynı duyguları paylaşmaktır” sözü geldiğimi belirten Işık, “Geçekten biz aynı duyguları paylaşan ve bin yıldır bu topraklarda kardeş olarak yaşayan milletin evlatlarıyız. Tek bir milletiz. Belki farklı dilleri konuşuyor. Ama aynı milletin evlatlarıyız. Ve aynı milletin evlatları olmaktan da gurur duyuyoruz. Allah hamdolsun. Bizim için Şırnak’ın da Edirne’nin de, Hakkari ile İzmir’in hiçbir farkı yok. Çünkü hepimiz bu topraklar için canını vermiş şehitlerin torunlarıyız. Geçmişimiz nasıl birse, geleceğimizi de birlikte kurmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Onun için bu topraklarda huzur, istikrarı bozan, bu toprakların birlik ve beraberliğine kast eden kim olursa olsun, karşısında hep birlikte duruyoruz. Ve durmaya da devam edeceğiz. Aynı şarkıları söylemeye ve heyecanlanmaya devam edeceğiz. Minaresinden ezanı duyduğumuz zaman göğsümüz beraber kabarmaya devam edecek. Bayrağımızı şanlı bir şekilde göklerde dalgalandığını gördükçe, birlikte göğsümüz kabarmaya devam edecek. Niye, çünkü biz aynı milletin evlatlarıyız. Şehitlerin evlatlarıyız, torunlarıyız. O yüzden Allah’a hamdolsun bu milletin birliği ve beraberliği çok sağlamdır. Ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu 15 Temmuz gecesi gördük. 15 Temmuz gecesi bu hainler darbeye teşebbüs ettiği zaman Şırnaklı, Sakaryalı, Siirtli kardeşlerimizde ellerine bayrağı aldı, meydanlara koştu. O hainlere göğsümüzü birlikte siper ettik. İşte tankın gücünün, iman dolu göğsü yenemediğini bir kez daha 15 Temmuz’da hep birlikte bütün dünyaya gösterdik. İnşallah bundan sonra daha güzel olacak. Geçen sene ben yine Şırnak’a gelmiştim. Şu anda Şırnak’ın çok değiştiğini gördüm. Değişen sadece fiziki şartlar değil, evet o hain terör örgütünün maalesef bu şehirde çukur eylemleri ile yapmak istediklerine sizler ve güvenlik güçlerimiz müsaade etmediniz. Orada çok yıkım oldu. Çok insanımız mağdur oldu. Ama devletimiz, hükümetimiz gereken her türlü adımı attı. Ve şu anda binalarımız yükseliyor. Çok güzel bir Şırnak doğuyor. Artık fiziki olarak eksiklerimiz tamamlanıyor. Hatta bir şerden hayır çıkarma aslında Şırnak’ta kendini gösteriyor. O şer gördüğümüz, o çukur eylemlerini biz hayra dönüştürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Fiziki olarak Şırnak değişiyor. Şırnak ayağa kalkıyor. En önemlisi de siz gençlerin Şırnak’ı ayağa kaldırma iradesi ve bu konuda ki birlikteliğinizdir. Şırnak’ın bu heyecanı bize heyecan kattı” dedi.
Ardından Şırnak Valiliği’ne geçen Başbakan yardımcısı Işık’ı vali yardımcıları ve kurum müdürleri karşıladı. Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Şırnak Valiliğindeki temaslarını tamamlayan Başbakan Yardımcısı Sayın Işık, daha sonra Şırnak Sanayi ve Ticaret Odasına geçerek Şırnaklı iş adamları ile bir araya geldi. Ticaret odasındaki ziyaretini de tamamlayan Başbakan Yardımcısı Sayın Işık, daha sonra Şehri Nuh Otelinde verilen akşam yemeğinde şehrimizin kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Geceyi 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda geçirecek olan Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık, sabah AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edip Şırnak’tan ayrılacak.