Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül İlimizi Ziyaret Etti

Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti.
Ziyaretlerine Şırnak Adalet Sarayıyla Başlayan Bakanımız Sayın Gül, bir süre adalet sarayında görevine yeni başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz’la görüştükten sonra Şırnak Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Adalet Bakanımız Sayın Gül, daha sonra  Şırnak Valimiz Sayın Mehmet Aktaş, Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, AK PARTİ Şırnak Milletvekili Sayın Rizgin Birlik ve beraberindeki heyet ile birlikte İsmetpaşa Mahallesinde terör mağdurları için inşa edilen konutlarda incelemelerde bulunarak, örnek daireyi gezdi. Örnek Daireleri gezen Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’e eşlik eden Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu, terör mağduru vatandaşlarımız için yapılan daireler hakkında bilgi verdi.

Şırnak Ziyareti ile ilgili bir açıklamada bulunan Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, “Türkiye’de huzurun, toplumun birlik ve beraberliğinin temini anlamında yargının büyük bir rolü var. Özellikle terörle mücadele anlamında da Türk yargı sisteminin vermiş olduğu başarı takdire şayandır. Ben gayret içerisinde fedakarlıkla çalışan tüm yargı mensuplarımıza, adliye personelimize ve avukatlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle terörün ortadan kalkmasına yönelik devletimiz büyük bir kararlılıkla mücadele ediyor. Terörün Türk Kürt kardeşliğini, barışı nasıl bozduğunu en iyi bu bölge halkı biliyor.Vatandaşlarımız biliyor. Bu gün bin yıllık kardeşliğimizin daha da arttırılarak devam ettiğini görüyoruz. Hükümetimiz Terör örgütünün yaptığı, açtığı ve tahrip ettiği bu hasarları telafi ediyor. Ayrıca maddi olarak değil, manevi olarak ta devletimiz, hükümetimiz milletinin daima yanında olmaya devam ediyor. Bu birliği, beraberliği, kardeşliği her zaman daha da ileriye götüreceğiz. Şırnak’ta da gördüğümüz budur. İnşallah hükümetimizin ve yerel yönetimlerin hizmetlerini yerinde görme fırsatına da kavuştuk. Burada terör örgütünün yapmış olduğu çukur hadiselerinde milletimize, Şırnak halkına vermiş oldukları zararı, hükümetimiz telafi ediyor” dedi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, Şırnak ziyaretlerini tamamlayarak kentten ayrıldı.