30 Ağustos Zafer Bayramı, Şırnak’ta Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Şırnak’ta coşkuyla kutlandı.
Valilik Bahçesinde Çelenk Sunma Töreniyle başlayan kutlamalar, Şehir Stadyumunda protokol üyelerinin ve halkın katılımıyla devam etti.
Saat 10.00’da Valilik Bahçesinde Çelenk Sunma Töreniyle başlayan kutlamalarda, Şırnak Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Vekili Tuğgeneral Sayın Hakan Yiğit TÜRK, Belediye Başkanımız Sayın Turan BEDİRHANOĞLU ve tüm kurum müdürleri hazır bulundu. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasını müteakip saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sayın Valimiz Mehmet AKTAŞ makamında tebrikatı kabul etti.
Daha sonra Şehir stadında 10.30’da başlayan kutlama programı halkın yoğun katılımıyla devam etti. Tören alanına gelerek karşılama mangasını selamlayan Vali AKTAŞ daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Vekili Tuğgeneral Sayın Hakan Yiğit TÜRK ve Belediye Başkanımız Sayın Turan BEDİRHANOĞLU ile birlikte halkın bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında çeşitli etkinlikler sergilendi. Öğrencilerin şiir okumasının yanı sıra genç sporcuların katılımıyla 400 metre Zafer Koşusu Yarışması yapıldı. Yarışmada ilk 3’e giren sporculara ödülleri, Sayın Valimiz Mehmet AKTAŞ, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Vekilimiz Tuğgeneral Sayın Hakan Yiğit TÜRK ve Belediye Başkanımız Sayın Turan BEDİRHANOĞLU tarafından takdim edildi.
Törende Halk oyunları ekibinin yöresel figürlerle sergilediği gösteriler törene katılan misafirlerden büyük beğeni topladı.
Program askeri geçiş töreni ile devam etti. Askerlerin geçişi esnasında törene katılan halkımız askerlerimizi alkışlayarak onlara moral ve destek verdi.