29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şırnak’ta Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 95. yıl dönümünde Şırnak’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Coşkulu kutlamalara sahne olan Cumhuriyet Bayramı, Şırnak Valimiz Sayın Mehmet Aktaş, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Sayın Halil Soysal ve Belediye Başkanımız Sayın Turan Bedirhanoğlu’nun Valilik makamında, kurum amirleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine daha sonra Şırnak Şehir Stadyumunda devam edildi. Etkinlikler yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Şehir Stadyumuna bayraklarıyla gelen vatandaşlar ve çocuklar etkinliklere renk kattı. Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen etkinliklerle tüm coşkusuyla devam ederken, çocukların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı vurgulayan şiirler okuması ise kutlamalara ayrı bir coşku kattı.

“Cumhuriyet Coşkusu, Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı”

Şiir dinletisinin ardından, Şırnak Merkez ve Merkeze bağlı köy okullarında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere; Şırnak Valimiz Sayın AKTAŞ, 23. Piyade Tümen Komutanımız Tuğgeneral Sayın SOYSAL ve Belediye Başkanımız Sayın Turan BEDİRHANOĞLU tarafından derece sırasına göre çeşitli ödüller takdim edildi. Ödül töreninin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, okulların gerçekleştirdiği geçit töreniyle son buldu.